Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"zlatni" lančić

Na ulici kupila bižuteriju za više tisuća kuna

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 15.10.09., Cakovec, Hrvatska- Prijevare i kradje s lancicima. ILUSTRACIJA. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
26.03.2013.
u 11:36

Dok je prolazila ulicom, prišao joj je nepoznati muškarac koji je prethodno s poda podignuo deblji "zlatni" lančić govoreći joj da su ga zajedno pronašli te bi ga mogli podijeliti.

U ponedjeljak prijepodne u blizini riječke bolnice 80-godišnja Riječanka prevarena je za nekoliko tisuća kuna kojima je platila "zlatni" lančić.

Kad je shvatila da je žrtvom prevaranata, opisala je policiji što se dogodilo. Dok je prolazila ulicom, prišao joj je nepoznati muškarac koji je prethodno s poda podignuo deblji "zlatni" lančić govoreći joj da su ga zajedno pronašli te bi ga mogli podijeliti. Navodeći znatno višu vrijednost pronađenog lančića ponudio se da ga od nje otkupi po manjoj cijeni.

U međuvremenu priključio im se još jedan muškarac koji joj je ponudio otkup lančića po dvostrukoj cijeni od one koju će ona platiti, a kako on trenutačno kod sebe nema novca dogovorili su da se nađu poslije. U dobroj vjeri žena je pristala na transakciju, za nekoliko tisuća kuna od "nalaznika“ je kupila lančić te u dogovoreno vrijeme čekala da se pojavi drugi muškarac. Kako se nitko nije pojavljivao, 80-godišnjakinja je provjerila stvarnu vrijednost pronađenog lančića te saznala da je riječ o bižuteriji, nakon čega je prijevaru prijavila policiji.

Policija traga za prevarantima i upozorava građane da lakomisleno ne nasjedaju raznim prevarantima koji na ovakav ili slične načine nastoje na brzinu zaraditi te da vrijedne i druge predmete ne kupuju na ulici i bez prethodne provjere njihove vrijednosti. Podsjećaju i da prevaranti u pravilu rade u paru i da su uvijek vrlo ljubazni, uvjerljivi i uporni. Građane koji su postali žrtvom ovakvih ili sličnih kaznenih djela ili sumnjaju na mogućnost prijevare policija poziva da im se jave.

>>Dvije starije osobe prevarila za više od milijun kuna

Ključne riječi

Komentara 1

HO
hordubal
12:20 26.03.2013.

ako se ovako odigralo onda bolje da su joj uzeli novac, ako sa 80 godina pada na ovakve gluposti onda bolje da ima što manje love

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije